tirsdag 1. september 2009

Blirru me til strrrranda

Sanden på stranda er lys og finkornet, deilig å kjenne på føttene! Der er tårn med badevakter (men de hadde ikke Baywatch-drakter, skuffende) og bølgene var supre! Det er ikke ei rolig ligge-og-flyte-strand, i alle fall ikke når vi har vært der, det er mer ei leike-i-bølgene-og-hold-på-bikinien-strand. Sikkert knall for surfing, det må prøves!
Det går faktisk an å kjøre bil på stranda... ikke overalt, men noen plasser. Daytona Beach er jo hjembyen til Nascar (billøpgreier) så bil er viktig her. Under ser du bomstasjonen for strandkjøring!
Mange benytter seg av den. Vi derimot, er allerede så glad i bilen vår at vi ikke tør å kjøre den på stranda. Har ingen ønsker om å sette den fast der! Vår kjære Lincoln har fått seg orntlige skilt nå, med appelsiner på!
I helga prøvde vi ei ny kirke. Ei baptistkirke med megachurch-feeling. Det var høy halleluja-faktor og alt var veldig show-preget. Karen som talte sprang rundt på scena og gestikulerte og ropte og hoiet. Preika handla om "Guds fred" med utgangspunkt i salme 23. Vi var forsåvidt enige i det han sa, bare ikke måten han sa det på. Det var ingenting i den talen som minte om Guds fred, vi ble bare veldig stressa av heile greia! Så det var ikke plassen for oss. Men som kulturell utforskning var det meget interessant! Skulle hatt video fra den seansen, men akk, videokameraet vårt er jo stjelt:/
Ellers er været spennende nå i the hurricane season. Det er stort sett fint og sol, så plutselig kommer en thunderstorm og det lyner og regnet bøtter ned i 10-20 min. Så er det helt fint etterpå. Og skyene går kjempefort over himmelen, herlig å ligge og se på!
Eirik flyr og flyr, og er snart klar for sin første solo (altså uten instruktør i flyet). Spennende!!
Igår hadde vi våre første middagsgjester, de var koselige. De er fra Costa Rica, og da vi spurte dem om de skulle flytte hjem en dag, svarte de kontant "nei". Det var så mange flere muligheter for et bedre liv i USA, alt var så mye bedre her. Tilogmed når de var hjemme på ferie, ville de tilbake hit. Utrolig sært å høre for våre norske ører. Altså, det er knall å være her en stund og digge sola og oppleve USA. Men for oss er det så mange fler muligheter hjemme; økonomien er tryggere, minstelønnen er human, likestillingen har kommet lengre, høyere utdanning er ikke bare for de rike, og velferdsstaten sørger for oss. Det er spennende å reise og se verden, men vi kan aldri tenke oss å ikke ende opp i Norge! Men tenk så ytterst få som har det slik som oss! Vi er noen heldiggriser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar