torsdag 24. september 2009

PIA!


Eeeendelig, Julie sin store drøm siden den forrige hunden, Mikki, døde, har gått i oppfyllelse: vi har fått oss hund!! På bildet ser du Pia Georgia Tronstad. Hun skulle blitt avliva på mandag, nå er det fredag og hun er vår.
Men det har ikke vært problemfritt, og ble ikke helt slik vi hadde tenkt. Vi hadde opprinnelig blitt lovet en labradorvalp fra et shelter i nabostaten Georgia. Noen fra shelteret kjørte henne (og andre hunder) ned til Florida og leverte henne til oss. Med det samme vi så henne tenkte vi at hun ikke så spesielt valpete ut, og spurte om alderen. Vi ble igjen forsikret om at hun var ca 4mnd gammel, akkurat gammel nok til å bli sterilisert. Vi hadde ingen grunn til å ikke tro dem, så det gjorde vi. Det var vanskelig å undersøke Pia nøye der og da, for hun var kjemperedd og bare krølla seg sammen..
Men da det viste seg at Pia kun tisset inne én gang og så var husrein (for godt til å være sant), og at hun heller ikke var interessert i valpeleika vi hadde kjøpt, tok vi henne med til dyrlegen som kunne opplyse om at Pia er mellom 1 og 2 år gammel... Vi ringte folka på shelteret som fraskrev seg alt ansvar, og sa at hvis vi ville ha igjen pengene og levere tilbake hunden, ville hun bli avlivet. Det vil ikke vi ha på samvittigheten, og vi ble jo fort glad i Pia! Men vi ble kjempesinte, for det var utrolig sjofelt gjort.
Det gjør ingenting at Pia ikke er valp, egentlig er det veldig praktisk, så slipper vi å tørke tisseflekker fra vegg-til-vegg-teppet... det går også helt fint å la henne være alene i leiligheten. Problemet er bare at hun har vært ganske apatisk og deprimert, men det går fremover for hver dag. Det er ikke så rart heller, for hun har blitt sterilisert (det er påbudet her), hun har kanskje blitt mishandlet, og hun har bodd den siste tiden i et lite bur...

Er hun ikke fiiin? Vi tror hun er blanding av Labrador og Catahoula Leopard Dog. Fin mix!

Her får ei vettskremt lita Pia et bad av Eirik den første dagen... Det er så mange ganger vi ser på henne og ønsker at hun kunne snakke, så hun kunne fortalt oss hva hun har gjennomgått... Hun har nok ikke hatt et enkelt liv!

Pia og vennen hennes, lille valpen Hailey som tilhører Sine og David fra Norge.


Hun har en slank og spenstig kropp og løper fort til tross for at hun ikke er så stor. Og alle potene hennes er hvite med svarte flekker på!

Pia er en orntlig amerikansk hund, hun spiser ikke ved matskåla, men går bort til den og henter med seg litt mat som hun spiser ved koseteppet sitt. Take-away!
Det er rart hvor fort man blir glad i en hund, det føles allerede som vår familie på 2 er blitt 3. Det eneste som kan være et problem er at vi ikke har fått papirene hennes enda, og hvis vi får falske papirer der det står at hun er en valp, så får vi ikke tatt henne med til Norge. Men vi håper papirene stemmer og at alt ordner seg. Pia er i alle fall kjempesnill, biter ikke, bjeffer ikke, og liker å få kos selv om hun fortsatt er litt sjenert...

Det var hundeoppdateringa vår! Så må vi bare si at det er rørende å ha venner som er kjempelangt borte, men som fortsatt klarer å merke våre behov:
TAKK Line for Smash!!! Den trenger litt kjøleskaptid før den blir spiselig, men FY som vi gleder oss:)

2 kommentarer:

  1. Håper dere får ta med dere Pia til Norge, Zeppelin er jo en perfekt bror til Pia:D

    Vetle

    SvarSlett
  2. Ja, santvel? Pia digger andre hunder, uansett hvor store de er, så hun hadde helt sikkert likt Zeppelin! Vi savna d Vetle!

    SvarSlett