torsdag 3. mars 2011

When in Rome......

Vi har vært så heldige å få besøk av en kar. Denne karen er uhelbredelig positiv. Etter en stygglang flytur landet han med 6 timers tidsforskjell og var glad som ei lerke. Resten av besøket var han like fornøyd, uansett om vi gjorde eksotiske floridating eller sløva på sofaen. De av dere som kjenner ham, vet at her er det snakk om Gitartrond. Han kommer langt opp på lista over mest positive folk!
Vi bestemte oss for å gjøre noen typiske USA-hillbilly-ting da Gitartrond var her. Derfor stakk vi på skytebana og fyrte av noen skudd, som de redneckene vi (egentlig ikke) er.
Jeg fant ut at jeg ikke er i stand til å drepe folk med pistol. Bare seigpine dem noe voldsomt.
Av andre only-in-the-US-aktiviteter kan vi nevne gudstjenesten vår på søndagen. Som fant sted i ei drive-in church.
Har du noengang ønsket å være del av en menighet hvor du slipper å stelle og kle på deg på søndagen? Da er dette kirka for deg. Du slipper å gå ut av bilen, kan bare sitte der i pysjen og henge. Hvordan klapper man i ei sånn kirke spør du? Hehe, man gjør da ikke det. Alle tuter vilt med horna etter hver sang.
Hvordan fungerer nattverden i ei drive-in kirke lurer du på? Jo, her får man tildelt hendige take-away beger med vin. Og den piiittelille papp-brød-klumpen oppå lokket er Jesu legeme. 
Hunder er også velkomne her. Det første kirketjeneren gjorde da vi kom, var å si: "Now, first thing's first" og gav Luca et hundebein. Kanskje det var "Jesu legeme, versjon hund".
Dette er definitivt vår særeste kirkeopplevelse hittil! Det morsomste var at stemma til presten var kliss lik stemma til presten i the Simpsons. Greit å være inne i en bil og kunne le høyt når han dro sine morsomme vendinger. Og hvordan hører man ham? Jo, man tuner inn på kirkas radiofrekvens. Snedig.
Men vi skal ikke avfeie denne kirka som noe latterlig USA-påfunn. Forrige søndag var det over 800 mennesker på gudstjeneste her, og over $7000 ble samlet inn til ofrene fra orkanen Katrina. Helt fantastisk!! Og det var ei fin tale og morsom gospelmusikk.

Vi fikk også se romferga Discovery's siste oppskyting. Veldig kult å se den bli skutt opp og bare forsvinne i løpet av 2min. Vi koste oss alle sammen. Eirik, jeg, Gitartrond og Tommy Lee Jones.
Våre nydelige latinovenner sørget for at ingen av oss var sultne på søndagen, etter at Gerardo diska opp med grillmaten sin. Like godt og like MYE som alltid. 
Luca elsker grilling med lille Nashla siden Nashla deler så velvillig av grillmaten sin...
Turen til Gitartrond ble avslutta i som i gamle dager - jamsession med piano og gitar siste kvelden. Koselig:)
Trond: kjempetakk for besøk og takk til deg og familien for sårt tiltrengt påfyll av brunost og snop!!

1 kommentar:

  1. Så det va gitar-trond ej spilte CoD med? Det skjønte ikkje ej. Trodde det va en fremmed kar ej.. :( Beklager Trond!

    LEL

    SvarSlett