lørdag 3. april 2010

Påskekyllinger!!

Først: takk for koselige kommentarer om/på bloggen! Kjekt at dere følger med:)
Idag da vi var ute på en gåtur, fant vi denne søøte familien her! Ei andemor og de 12 kyllingene hennes holder til i bekken like ved der vi bor. Passa bra nå i påska syns vi. Så vi stakk hjem, henta kameraet og fikk knipse noen bilder av dem.
Nydelige små vesen!
Mama Duck var så flink med dem. Passa hele tiden på at alle 12 holdt seg i nærheten av henne, og hver gang vi kom for nær, flytta hun hele gjengen. Hun fikk dem også til å gjemme seg inn imellom sivet for å beskytte dem hvis hun ante fare. Etterhvert som hun skjønte vi var venner fikk vi komme ganske nær, da følte vi oss litt privilegert..
Vi så flere ender, kanskje dette var pappaen..? Stor og flott i alle fall!
Og der var en annen fugl, aner ikke hvilken sort..
Ellers pleier skilpaddene å ligge og sole seg langs kantene av bekken, men de ville ikke være med på fotoshoot i dag.
I går var vi på kino og tivoli med Martin. Kjekke greier. Vi vant 3 gullfisker på tivoliet, men den ene døde etter 1 time, så vi bestemte oss for å Free Willy og slapp de andre ut i dammen.
I dag hadde vi besøk av Eiriks instruktør og forloveden hans. Brite og amerikaner, og Eirik diska opp med potetball til middag. Great success! Sett bort ifra røyklegging av kjøkkenet og utløsning av røykvarsleren, var Eirik en temmelig proff kokk! Vi introduserte dem liksågodt for brunost mens vi var i gang med det norske kjøkken, den falt ikke helt i smak. Men koselig var det!
Imorra går turen til Washington DC! Vi har en avtale med militærattasjéen på den norske ambassaden der som ville hjelpe meg med feltarbeidet mitt til masteroppgaven. Så skal vi ha påskeferie der et par dager. Gleder oss veldig til å se byen! Men det blir langt å kjøre...
Tilslutt vil vi gjerne si et par ord om høytiden vi er inne i. Vi er ikke slik at vi bare "har" påske, vi FEIRER påske, for påsken for rundt 2000 år siden var da ordet "kjærlighet" fikk en helt ny dimensjon. Johannes skriver i Bibelen at ingen har større kjærlighet enn den som gir sitt liv for sine venner. Og det var nettopp det Jesus gjorde. Men, som Lukas skriver, så klarte ikke døden å holde på ham. Han stod opp, og det skal vi også få gjøre. Det er grunn til å feire!
Søren Kierkegaard sa en gang (har bare sitatet på engelsk, ikke dansk..): "Christ has not only spoken to us by his life but has also spoken for us by his death."
GOD PÅSKE!!!

2 kommentarer:

  1. Ser at en av ungene er helt kvit, muligens albino? Sjeldent, og kanskje enda rarere at mora og de andre ikke har forstøtt han. Dere må sjekke om en uke eller så om den kvite fremdeles er der. For selv om det ikke ser ut som en jungel, så er det dens lov som gjelder.

    Pap

    SvarSlett
  2. Heia pappa! Den va gul, ikke heilt kvit, d e bare bilda som va tatt me så lav blender at dei blei litt utbrent.. men ja, d va litt rart at d va bare én gul og 11 brunflekka! Håpe nå den får fortsette å værla da...

    SvarSlett