lørdag 10. april 2010

Washington DC!

Vi er hjemme igjen etter tidenes roadtrip til DC og tilbake - 1719 miles! Air conditionen streika etter 0,5 timer, og med nærmere 30 grader ble det litt varmt.. dermed måtte vi kjøre med åpne vindu hele veien, noe som bråker veldig når man holder 130 km/t! Men det var en flott tur allikevel. Nå har vi sett nesten hele østkysten av USA, kjørt i 7 stater, sett en massakre av vaskebjørn-roadkill og enda en gang blitt fascinert av amerikanernes manglende evne til å bruke blinklys..! I tillegg til en flott ferietur ble besøket på ambassaden veldig nyttig for oppgaven min. Militærattasjéen var hyggelig og veldig hjelpsom, så jeg har fått masse stoff og nye kontakter i det amerikanske forsvaret. Spennende!
Her er litt av det som møtte oss på veien...
Store motorveier og en truckload of turkeys! Sånt ser man ikke ofte på veiene i Norge...
Washington er en nydelig by! Ingen skyskrapere, stort sett bare fine murhus. Byen minte litt om Paris (ikke så rart siden en pariser var veldig involvert i byplanleggingen) og faktisk litt om Ålesund med alle de varierte og fine fargene på husene. De hadde kule tårn på taket også.. fineste amerikanske byen vi har sett hittil!
Sentrum var genialt. Vi kunne gå overalt, slapp å bruke buss og metro. Og de fleste attraksjonene og muséene lå helt nær hverandre. Washington DC er patriotbyen over alle... hele byen er stappfull av amerikanske flagg og diverse statuer, monument og parker for å minnes de tapre amerikanske soldatene og de flotte presidentene. En del av oss lurte på om det ble litt mye av det gode... men samtidig var det flott å få se steder som ble laget for å minne og hedre en mann som Abraham Lincoln og få se erklæringen han skrev for å frigi slavene.
Også har vi flotte Washington memorial, etter George Washington.
Der vi står og tar bildet, var også stedet for Martin Luther Kings "I have a dream"-tale. Tenk å få oppleve den... Det må ha vært vanvittig stort for de som hørte på.
Her har vi Jefferson Memorial, etter karen som laga "Declaration of Independence", omgitt av japanske, rosa kirsebærtrær i full blomst.
Og det er nok bare et spørsmål om tid før denne karen får sin egen memorial også...
Vi spiste god kinesisk mat i Chinatown...
...og slækket på gresset når vi var lei av å gå...
Flotte, gamle, imponerende kirker hadde byen også. Trodde slike bare fantes i Europa vi... Her er Washington National Cathedral.
Og kirkegården var et bra sted for å ta spøkelsesbilder...
I tillegg til å vimse rundt i byen var vi også på et par museum. American National History med alt fra gamle, amerikanske biler til borgerkrigutstillinger, og (såklart) Air and Space Museum.
Der så vi blant annet månelandingsfartøyet. Men byen hadde jo hundre andre spennende museum som vi ikke hadde tid (eller bein) til å besøke. Også var det gøy å kjøre rundt i byen, der er jo historie på alle kanter. Plutselig var vi ved Pentagon, og plutselig kjørte vi forbi Watergate-bygningen. Kongetur - kan anbefales!! 

2 kommentarer:

  1. Vært i Washington DC før, og de vet virkelig å hylle seg selv disse folka! Litt artig det der..Gleder meg til jeg skal dit igjen. Arlington Cemetary var spesielt, synes jeg.
    Ellers ser vi skikkelig frem til å komme til dere! Så koselige som dere er! Og nå er det bare snaue 2 måneder til vi drar! Hjeeeeelp! Blir nok godt å treffe litt kjentfolk sånn i starten..litt myk start liksom.
    Håper dere har en forstatt fin helg. Her er "våren" på vei, og det er mye sol om dagen..ahhh..endelig..
    Snakkes!

    Hilsen Peter

    SvarSlett
  2. Flotte bilder :) Fikk lyst å dra til Washington DC også, nå..

    -LEL

    SvarSlett